Udang masak lemak, sambal kentang, ayam goreng and sayur;) yummy..
4,016 likes
  • liyanajasmayUdang masak lemak, sambal kentang, ayam goreng and sayur;) yummy..

  • umminazeeraohmygodd sedapnya
  • lyndaredzUdah gik ehh. Kau lalu layan retis naa. Juhh chow. Haha @rinnawati
  • eddazeeSkiknyer portion :p
  • peazabernXpayahla org lain nak terasa...peminat kongsi pengetahuan dgn artis pun korang nak ckp sukati diorangla nak kongsi lg pun kata org sharing is caring...mmg betul makanan laun n darat x ble d amik dlm masa yg sama (mmg amalan diet nabi S.A,W)7...ble menjadi racun dlm bdn...sepa yg x tau mmg tau melenting jer..
  • lillillylalaBtw. Theres no such thing as Nabi saw melarang campur makanan. Jgn mengaku sunnah Nabi. please state your source.
  • toladymamaAdik2 semua, asalnya ada user nk explain je yg mknan darat xsesuai dimkn brsama mknan laut. Sye pnah baca keterangn ini smasa surf web islamic 9 or 10 tahun yg lalu. User tu nk sharing in4 je. Kitab2 prubatan Islam mlarang mkn bsama/mncampur mknann darat (ion positif) bsama maknan laut (ion negatif). Katanya lg ion+ dan ion- mnghasilkn tindakan biokimia yg boleh mudaratkn usus manusia.in4 inilah juga dpraktikkn kaum yahudi dlm msyarakat mereka setelah kaum ini mnyiasat cara pmakann para nabi kita.sye stuju dgn pndpt @peazabern .
  • aween_adilla23Sbr jelah..janji kenyang udohhh
  • crocoraffMelayu yg cepat melatah
  • aliaharonapekah?????
  • myarayyanPnyakit bpunce dr perut..klu yg mlenting tu da sakit biarkn je la..bodo xleh diajar..pndai xleh diikut..org bgtau ilmu pun nk mrh...ape bnde la korg ni
  • aslahrazaliBodoh he korg ni argue psl mende bodo kt pic ni..btw this pics looks amazing
  • lillillylalayang bodoh nye ialah org yg pandai2 mengaku tu sunnah Nabi saw. takde proof lgsg atau dalil mengatakan camtu. yg ckp leh dpt penyakit and nak sebar ilmu pun same.. takde proof. merepek. tolong jgn sebar ilmu salah. xpayah nak percaya sgt bende org lain sebar kan. do research from a reliable source, baru bukak mulut.
  • lillillylalayou may argue that is part of Jewish law... so? quran is the newest and nothing stated in Quran or any Hadith can be found about this. and those saying it's purely health and disease prevention... well modern day science doesn't agree.(do research) So people don't spread false info.
  • shifaniismailUdang Masak my FAV!
  • ellenahudabaik aku ckp mknan ni sdp..cukup.
  • nurulfairuz93Melayu melatah . Haha.
  • _andressitta_Mcm baca novel la.. post pic makanan je.. skali org komen hambek kau.. hahahaha
  • liin_raduan@deedee00991 It is indeed a sunnah nabi. I advise utk pergi belajar lebih lagi mengenai pemakanan sunnah nabi SAW. Dan bila belajar ilmu2 begini.. selayaknya berguru dgn guru2 yg ahli. Antaranya ialah Al Habib Ali Zaenal Abidin Al Hamid. Yg sgt mahsyur. Bila kite berguru dgn Sheikh Google. Begini lah jadi nya. Mencerca pula insan yg mengajak org lain melaksanakan sunnah. Dia mengajak sahaja. Bukan mengutuk. Cara dia sgt berhikhmah
  • liin_raduanJaga2 @deedee00991 bila kita melaung dgn lantang dan mempertikaikan sesuatu yg haq tapi sebenarnya kita yg jahil. Buruk padahnya.. and I believe @liyanajasmay sgt terbuka hati nak terima ilmu ni. Cuma u saja jer melenting yg pelik2. Allahumma solli ala saiyyidina Muhammad wa ala alihi wasohbihi wassalim wabarik. I bukan ustazah. Tapi bila ada org mempertikaikan akan sunnah. I ada hak utk bersuara. Seban I umat muhammad. Tanpa dia
  • liin_raduanI takkan dapat kecap nikmat islam. Wassalam. Peace! @deedee00991
Log in to like or comment.