2,441 likes
 • jessicaalmenasLäs det här inlägget av @activewithida 👊🏻 Håller med om varenda ord. Nu får det vara nog med "ohälsohetsen". Lägg ner shameandet av oss som tränar och tar hand om våra kroppar (nej, inte för MÄNS skull! För att vi älskar att röra på oss! För vår egen skull! För att leva längre, orka, vara friska!). Är det bara okej att visa sin kropp om den INTE ser ut som den så kallade "normen"? Gäller bara det så kallade "systerskapet" åt ett håll? För kvinnor som tränar/är smala/vill komma i form efter en graviditet är det visst fritt fram att hoppa på och hänga ut och anklaga för att vara hälsohetsande, skuldbeläggande, dåliga förebilder osv.. Och hör och häpna, man kan faktiskt vara feminist OCH vältränad och/eller smal. Pratar mer om detta i @traningspodden som kommer ut imorgon. Tjo! #hälsohets #ohälsohets #systerskap #feminism #träningsfeminism

 • birgittaclarin@julia.granqvist det skadar inte att ta del av fler studier än en.... Fetma, kan oxå vara genetisk. Men inte alltid. Och fetma leder i många fall(inte alltid) men i många fall till en ökad risk för hjärt- och kärlsjukdomar, inkluderat stroke. Liksom ökad risk för ett flertal cancerdiagnoser. Notera, ÖKAD RISK FÖR. Precis som andra levnadsvanor som rökning, riskbruk av alkohol och riskabelt låg fysisk aktivitet gör. Sammantaget står våra levnadsvanor för en väldigt hög procent av våra så kallade folksjukdomar:diabetes, hjärt-och kärl, cancer.
 • evelinekarlsson@zingostar1986 Varför jag bryr mig och tar åt mig när folk trycker ner tjocka och mig? Därför att det inte spelar nån roll om jag vet att jag är hälsosam eller inte, jag tar ju ändå åt mig av tjockishat. Vilket det finns massa här i tråden, och då ville jag passa på att upplysa om denna sjukdom som folk inte vet om. Om jag fick en krona varje gång nån sa till mig att man inte kan bli tjock av en sjukdom (alltså ENDA sättet att bli tjock är av att bara äta godis och ligga på soffan) skulle jag va rik nu. Blir alltid misstrodd och detta kände jag var ett bra tillfälle att upplysa lite.
 • evelinekarlssonOch jag är så jävla trött på folk som skriver "hylla fetma" JAG HAR PÅ RIKTIGT ALDRIG SETT NÅN SOM HYLLAR FETMA OCH OHÄLSA OCH SÄGER ATT DET ÄR SÅ MAN SKA LEVA. Aldrig. Bara att de promotar att man FÅR vara tjock utan att hata sig själv. Man MÅSTE inte gå runt o tänka på att man ska gå ner i vikt. Man måste inte ens gå ner i vikt om man inte vill. Det är inte att hylla fetma och en ohälsosam livsstil. Det är inget annat än att helt enkelt låta någon leva som en tjockis om de vill utan att de ska känna skuld för det varje dag.
 • fittmuren@evelinekarlsson Ingen har sagt att det enda sättet för alla som är överviktiga är att äta mindre och röra sig mer. Men som @marhed68 sa så är det knappast samtliga överviktiga som har den sjukdomen du har, utan det är väl snarare en minoritet. Man måste ingenting man inte vill men man ska ha klart för sig att man som överviktig person pga dålig kost och ingen motion faktiskt inte har någon rätt att klanka ner på folk som tar hand om sig själva genom kost och motion och kalla dem dåliga förebilder. För det är de inte.
 • evelinekarlssonMen afshdshkajdjssjhd varför ens försöka när alla bara vill missuppfatta en eller helt enkelt är så jävla tvära att de inte vill fatta vad en säger.
 • fittmuren@evelinekarlsson vad är det du vill säga då?
 • linaas___@evelinekarlsson du beskriver klart och tydligt vad du menar, finns inget otydligt som gör det svårt att inte förstå. Har samma sjukdom som du. Har tack och lov inte gått upp så mycket men nog har det blivit svårare att gå ner i vikt. Så otroligt mycket i kroppen som påverkas negativt av hypothyros. Hoppas du ska få rätt inställning på Levaxinet snart (eller vilken medicin du äter). Sköt om dig! 🌸
 • puttenelssonHeja Jessica 👏🏽
 • julia.granqvist@evelinekarlsson Heja dig <3
 • jessicaalmenas@evelinekarlsson Det låter jättejobbigt 😔 Förstår din frustration och hur jobbigt det måste vara att bli missförstådd hela tiden 💜
 • evelinekarlsson@linaas___ Ja jag svarade inte nödvädigtvis på någon specifik kommentar eller det här inlägget med min kommentar utan har bara läst lite här och sett att det ÄR otroligt många tjockishatare här, såg bara ett bra tillfälle att upplysa om den sjukdomen som jag vet att jag och många andra har, och att det är otroligt skadligt att gå runt och tänka att alla överviktiga är det pga att de latar sig och äter skit. Det är långt ifrån så, men sen är det ju en vanlig anledning till övervikt också såklart (även om det är det som är anledningen är det ändå ingen annans business). Men den tankebanan gör att jag som sjuk och historia med ätstörningar knappt vågar gå och köpa godis till helgen pga alla dömande blickar som bränner i ryggen. Det gäller väl det flesta med övervikt egentligen men JAG har liksom inget val. Jag har gjort valet att försöka leva hälsosamt och då gör det ändå lite extra ont att få alla de där fördomarna och hatet kastat på sig. Jag kämpar som en idiot för att vara hälsosam, men får ändå ta de tunga smällarna att dels fortfarande vara överviktig, inte få ha kontrollen över min egen kropp och få extremt mycket hat för det. Liksom.
 • zingostar1986@evelinekarlsson Som sagt Evelina förstår din frustration. Men samtidigt är tyvärr inte världen en perfekt plats. Finns miljontals människor i vårt land som dagligen blir retade direkt eller indirekt för något. Så är det tyvärr och det är ett faktum. Sen förstår jag inte riktigt din poäng i ditt inlägg om fetmans vara eller inte vara. Tror ingen här bestriden din eller någon annans rätt att älska era kroppar. Men faktum kvarstår ändå, om man bortser från fall så som dina så är det så att en ohälsosam livsstil skapar fetma. Fetma ÄR en välfärdssjukdom och bidrar per facto till sjukdomar och sämre leder osv... Det är som att köra bil utan säkerhetsbälte i 150km/h, det är ingen som inte låter dig göra det. Men krockar du så blir smällen och skadan mycket värre än om du hade kört i 80km/h och använt bälte. Äter man onyttigt och inte tränar och vågen ökar så är det ett val man gör. Punkt.
 • linaas___@zingostar1986 det räcker nu. Eveline är väldigt modig och öppen som blottar sig. Ha en fin kväll, sköt om dig!
 • zingostar1986@linaas___ Tror du medvetet läser in kritik i mitt inlägg. Det existerar inte. Så ja, det räcker. Trevlig kväll
 • tvartigenomNågra ord till dig @jessicaalmenas Du, och den personen du länkar till har så in i helvetes rätt! Bry dig inte om du blir påhoppad, hela Sverige, vi bland vanliga Svenssons, vi backar dig! Från Ystad i söder osv , Skit i vad som gnälls över i nån trång femininst korridor. // en vanligt nät troll ( som det tydligen kallas)
 • fjellenthelin@julia.granqvist on point!
 • love_and_riotDet blev galet stort detta utan egentlig anledning. En del försöker få det till ett typ feministkrig men glöm det. Man måste få tycka olika och Jessica har rätt i att alla kroppar är tillåtna och för vi som råkar vara naturligt smala- måste vi också skämmas i så fall? Skärp er och se att alla kämpar fast på sitt sätt! Bra att du vågade Jessica, trots att man vet vilken respons det får att trampa på ett område som " kroppsaktivisterna" mutat in. Kärlek och Revolt!
 • ninanilsson84👊🏽
 • amper1982Sååå bra skrivet!!
 • andreagustafssonsDetta då.... @franskakyssar
Log in to like or comment.