Baru-baru ni Najip Ali di marahi ramai org Malaysia kerana telah terbabit dalam isu penghinaan perdana menteri kita. Ramai yg terburu-buru memaki hamun najip ali kerana kononnya beliau juga menghina PM kita. Saya buat sedikit kajian dan menonton kembali segmen dalam rancangan ok chope itu dan mendapati yg dalam segmen itu pelawak pelawak di minta memenuhi keratan akhbar 'Najib slams ....... for hindering Malaysia's growth' dalam bahasa malaysia ianya bermakna Najib membantai ........ kerana menyebabkan kebantutan pembangunan di Malaysia. Najip ali menjawab ' Najib with a b slams najip with a p for threatening Malaysia's growth!' .... pada saya tak offensive dan tak kelakar pun. Yg masaalahnya adalah gang pelawak singapore yg menokok nambah dgn pelbagai issue utk mengkomedikan keadaan... itu pada saya keterlaluan. Mungkin kerana selain najip mereka takde yang mencari rezeki di Malaysia yg mereka lansung tak berjaga jaga bila berkata kata. Poin saya yg patut di persalahkan adalah penerbit dn stesyen tv yg mengeluarkan rancangan ini. Di Malaysia kita ada MCMC yg sentiasa memantau kontent di siaran tv Malaysia ini agar ianya tidak menyentuh perkara sensitif. Najip Ali adalah seorang yg sangat sensitive kepada perasaan org malaysia. Pada saya dia tersepit di situasi yg dia tak ada ruang utk mengawalnya kerana konten itu bukan dibuatnya Najip Ali tapi penulis dan penerbit rancangan itu. Alhamdulillah Najip dah pun meminta maaf jadi pada pendapat saya kita  tinggalkan sahaja episode ini. Kita sendiri sentiasa mencari kemaafan dari Allah SWT , tapi kita tak sanggup memaafkan org yg memohon maaf kepada kita. Janganlah kita terlalu hebat jika kita juga tahu kita ni insan lemah yg banyak buat silap.
1,624 likes
  • afdlinshaukiofficialBaru-baru ni Najip Ali di marahi ramai org Malaysia kerana telah terbabit dalam isu penghinaan perdana menteri kita. Ramai yg terburu-buru memaki hamun najip ali kerana kononnya beliau juga menghina PM kita. Saya buat sedikit kajian dan menonton kembali segmen dalam rancangan ok chope itu dan mendapati yg dalam segmen itu pelawak pelawak di minta memenuhi keratan akhbar 'Najib slams ....... for hindering Malaysia's growth' dalam bahasa malaysia ianya bermakna Najib membantai ........ kerana menyebabkan kebantutan pembangunan di Malaysia. Najip ali menjawab ' Najib with a b slams najip with a p for threatening Malaysia's growth!' .... pada saya tak offensive dan tak kelakar pun. Yg masaalahnya adalah gang pelawak singapore yg menokok nambah dgn pelbagai issue utk mengkomedikan keadaan... itu pada saya keterlaluan. Mungkin kerana selain najip mereka takde yang mencari rezeki di Malaysia yg mereka lansung tak berjaga jaga bila berkata kata. Poin saya yg patut di persalahkan adalah penerbit dn stesyen tv yg mengeluarkan rancangan ini. Di Malaysia kita ada MCMC yg sentiasa memantau kontent di siaran tv Malaysia ini agar ianya tidak menyentuh perkara sensitif. Najip Ali adalah seorang yg sangat sensitive kepada perasaan org malaysia. Pada saya dia tersepit di situasi yg dia tak ada ruang utk mengawalnya kerana konten itu bukan dibuatnya Najip Ali tapi penulis dan penerbit rancangan itu. Alhamdulillah Najip dah pun meminta maaf jadi pada pendapat saya kita tinggalkan sahaja episode ini. Kita sendiri sentiasa mencari kemaafan dari Allah SWT , tapi kita tak sanggup memaafkan org yg memohon maaf kepada kita. Janganlah kita terlalu hebat jika kita juga tahu kita ni insan lemah yg banyak buat silap.

  • watcherfromtheskyBetul..rakyat malaysia tak marah pun, dan tak ambil kisah. Yg terover meroyan tu.. Budak tu la.. & keyboard warrior yg tak buat research before bash org. Najip Ali saya mula tau sebagai selebriti masa Asia Bagus lagi. Yg Amy Mastura juara tu.. And yes, apa yg Najip cakap dalam show lansung tak kelakar..just sebut ejaan yg berbeza...
  • ash_katekThank u @afdlinshaukiofficial kerana memahami situasi. It is sad to see the hypocrisy in Malays nowadays. And i cant deny that ZZ memang ade personal agenda with S'porean artists sejak AA menang Anugerah Bintang Popular dulu. Now he is back just to find the slightest mistakes of any foreign talents & use his rank for his agenda. W/o even weighing the situation evn aft a public apology has been made, he filed a police report & demanded Mediacorp & Najip Ali to meet him personally & apologise. Apologise to him? Who does he think he is? He is just making a fool of himself and tanpa die sedari, die da tutup periuk nasi saudara Islam sendiri. #ZZwithablackheart
  • mfairuzhalimTindakan zed zaidi serta ahli2 seniman bukan suara dari rakyat Malaysia...@afdlinshaukiofficial setuju dengan bro!
  • mizzfeezaKesian najip ali..tersekat
  • pitung73Zed Zaidi sengaja memperbesarkan isu ini. .....Dari dulu dia memang anti artis Singapura. .... agak2 kalau artis Hollywood buat lawak gitu dia akan buat sama jugak macam mana dia buat sekarang?
  • seven2eleveniiTerima kasih afdlin..u the best...cuma buat masalah besar si "Presiden" seniman tu...
  • mrcafemoccha@afdlinshaukiofficial for president seniman
  • zamarnyStuju bro @afdlinshaukiofficial.. Org nk mintak maaf.. Terima ja la.. Si Zed mangkaq tu p bagi panaih pasai la.. Yg heran awat isu ni saja tetiba bunyi.. Isu2 artis lain yg tertindas bagai xplak plak bunyi.. Nk kipaih pn biaq la kena gaya.. Ishhh.. Semak!
  • azzuzuNi @adiys
  • ummu_annurAla yg marah kt najip ali tu segelintir jer..bkn smua rakyat malaysia..cuma si mangkuk tu saja nk pbesarkan hal ni..lg pun najip dah minta maaf..ada pyakit hati mcm tu la.wat malu malaysia jer
  • suniwatiSi batu api sepatutnya mengasah kefasihan bahasa inggerisnya. Kalau tak fasih, jangan cuba2 menterjermah ikut kefahaman sendiri sebab ia hanya menunjukkan kejahilan dan ceteknya pemikiran diri.
  • blingzit.ydtsNi khas buat @rozaidijamil suruh dia BACA!!
  • zam_studioNi lah cara permikiran org pro..bukan jd batu api..steady abg afdlin..u r tue best.
  • mynameisaril@azhaofficial01
  • marsya_elyg meroyan zed zaidi je.... orang dari negara lain semua tak kena la kat mata dia...
  • fhhdhaSokong abg @afdlinshaukiofficial jd presiden seniman lepas ni!! Si ZZ tuu tak habis2 meroyan... padahal najip ali xhina punn PM kita... dia cuma berada d tpt yg salah pd waktu yg slh...
  • fhhdha@blingzit.ydts betul tuu... pengecut jugak dia siap turn off komen... hahaa..
  • blingzit.ydtsHahahhahaa secara tiba-tiba @rozaidijamil jadik pengecut ahh turned off comment2 from people. I pity your bini for having such husband menyalak seluas kampong because tak cukup mkn 😂😂😂😂 Yeah mmg btul @fhhdha he is damn pengecut president seniman yg sgt2 bodoh nak mampus. Pi bungkus and jilat bini kau suar ZED ZAIDI. KECIAN BINI KAU DPT SANG SUAMI BAPOK KEJANTANAN 😅😅😅😅😅
  • ekynlyzaPresident seniman mestilah seorang yg intelligence.. Smart.. N briliant like u @afdlinshaukiofficial ... Bukan yg uneducated, bodo n busok hati..
  • dexandra_perfume_byanisRelax2. Msians xkecoh pon hal ni. Yg kecoh dia sorang tu je😂😂😂. Maybe nak jadi ahli parlimen la tu kot...#taktikbusuk
Log in to like or comment.