Pay your bills at posonline.com.my and stand a chance to win exciting prizes every month! More info: http://ow.ly/5QkX304S0cH
44 likes
  • pos4youPay your bills at posonline.com.my and stand a chance to win exciting prizes every month! More info: http://ow.ly/5QkX304S0cH

  • nsp_5100Hai!pls check my parcel EP199850198MY when will be deliver to the address on it? I check tracking number just now show"out for delivery" but why still not yet deliver to my place??izit courier not working or how after Christmas?!!PLS REMIND COURIER DELIVER THE PARCEL TOMORROW !URGENT
  • nsp_5100@pos4you
  • fara1128Bila poslaju akan beroperasi semula lepas cuti new year?
  • uriahwooHello Poslaju , can you check my parcel EN269048958MY , where is it now? I'm really worried if my parcel are broken. Because it is important , now have been 3 weeks my parcel not arrived yet. I have complaint at FeedbackPos but you are not reply it and I have been called you many time but no one answer it :( Why poslaju? hmm can u check my parcel where is now? EN269048958MY @pos4you
  • amylianaboutique@pos4you Isnin 2/1/17 pos laju buka ke tutup seluruh malaysia?
  • nuna.myHarini poslaju bukak ke
  • aasbeautys@pos4you tolong semak EH345476929MY. Nak minta perkhidmatan serahan kali kedua. Call customer service lebih 10 kali tak jawap. Email xbalas.. Komen FB pun tak balas. Tolong tolong tolong balas! 😔
  • amirafarinTolong checkkan barang saya tersangkut kat mana. Tracking no record . Barang dah lebih seminggu EN248061260MY 😭😭😭🙏🏼🙏🏼🙏🏼 @pos4you @pos4you @pos4you
  • aasbeautysKnp call customer service asyik busy????? Tolong bagi respond! Urgent ni nak pakai barang yang dipos tu! Call lebih 20kali dah ni, kredit pun dah nak habis!!!!!! Email tak balas! Facebook tak balas!!! 😡😡 cuma nak khidmat serahan kali kedua untuk EH345476929MY! @pos4you
  • pos4you@makeupforlife_johorbahru terima kasih diatas pertanyaan anda. Adalah dimaklumkan,bermula 19 Disember 2016,Kami akan memindahkan segala pertanyaan ke laman rasmi Pos Malaysia Berhad . Bagi melancarkan semakan,mohon anda untuk mengisi borang melalui pautan yang diberikan,Terima kasih. http://bit.ly/eFeedbackForm -AR-
  • pos4you@amirafarin, terima kasih diatas pertanyaan anda. Semakan telah dibuat mengenai no tracking tersebut. Tiada sebarang rekod dijumpai. Jika anda adalah penerima, sila berhubung terus dengan pengirim. Sekiranya anda adalah pengirim sila emailkan maklumat pengeposan dan bukti pengeposan ke care@pos.com.my Pegawai Khidmat pelanggan kami akan membantu anda. Kami memohon maaf diatas kesulitan yang dihadapi. Terima kasih. -AR-
  • pos4youHai @fara1128, terima kasih diatas pertanyaan anda, Untuk makluman anda, seluruh cawangan Pos Malaysia dan Poslaju akan mula beroperasi pada 3.1.2017. kami memohon maaf diatas segala kesulitan yang berlaku. -AR-
  • pos4you@__uriahh__ terima kasih diatas pertanyaan anda. Untuk makluman anda, item EN269048958MY mengalami kelewatan dalam penghantaran. Kami memohon maaf diatas kelewatan yang dihadapi oleh pihak anda. Kami memerlukan bantuan anda untuk mengisi eFeedback dibawah dan memberikan segala butiran yang diminta didalam borang tersebut. Pegawai khidmat pelanggan kami akan membantu anda mengikut giliran kami. Bagi melancarkan semakan,mohon anda untuk mengisi borang melalui pautan yang diberikan. Terakhir, kami memohon maaf diatas kesulitan yang dihadapi. Terima kasih. http://bit.ly/eFeedbackForm -AR-
  • uriahwoo@pos4you so brang saya kat mna?
  • aasbeautys@pos4you saya suda submit kat feedback tp asyik loading.. barang saya hold 3 hari suda.
  • pos4youHai @makeupforlife_johorbahru, terima kasih diatas maklumbalas anda. Buat masa ini sistem eFeedback kami masih berfungsi seprti biasa. mohon cubaan sekali lagi. Kami memohon maaf diatas segala kesulitan yang berlaku. TQ
  • pos4you@makeupforlife_johorbahru mohon untuk 'screenshot' page loading tersebut dan sila 'mention' atau 'tag' kami. Kami memohon maaf diatas kesulitan yang berlaku. -AR-
  • bendaebatik_dexandrajengkaSemoga awak bahagia
  • pinoandlolaCan you guys please improve your service? Berapa kali orang nak call? Tak cukup staff dah tahu makin busy improve lah service. I called like thousand times but no one answer. JAWABLAH PHONEEE !!!!!!!!!!
  • pos4youHai @pinoandlola, thank you for your inquiry. we apologize for the inconvenience. Currently we are having high volume of calls. We appreciate your patience. Thank you. -AR-
Log in to like or comment.